Varför snö borde förbjudas, Argument 14

Argument 14 hänvisar till argument 13:s beskrivning av promenader litegrann. För dem som inte har läst argument 13 kommer därför det här bli en kortfattad beskrivning. För er som har läst argument 13 blir det här en upprepning, dock kortfattad. I Sverige har vi det rent på gator och torg, i stadsmiljö och på landet. Eftersom vi har det rent och fint är det många av oss som är ute och promenerar. Det är pensionärerna som går i sakta mak. Det är familjerna med små springande barn. Det är djurvännerna som rastar sina hundar. Det är motionärerna. Det är alla. På vår, sommar och hösten är det vackert att vara ute. På vintern är det annorlunda.
På vintern ligger det snö på marken. Vit och ren, nästan. På vintern är det näsintill bara hundägarna som är ute på promenader.
Vad händer med hundar som är ute? De pinkar.
Vad händer med andra djur när de är ute? De känner också ett behov av att pinka.
Jag fattar att djur har nödvändiga saker att uträtta, problemet på vintern, med snö är att det syns. Det är egentligen inte länge snön är vit. Efter en vecka kan man inte längre urskilja om snön är vit med gula fläckar eller gul med vita fläckar.
Därför borde snö förvbjudas: Man ser var alla djur har gjort sina behov, vilket man inte behöver reflektera över under det övriga året.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0